Deborah Bosman, Customer Service OK GAS

Hallo lezers,

Mijn naam is Deborah Bosman, en ik koester nu al ruim vier jaar mijn rol op de customer service afdeling van OK Gas. Mijn taken omvatten niet alleen het assisteren van klanten en het beheer van debiteuren, maar ik wil graag met jullie delen hoe onze teamgeest bij OK Gas de ervaring veel rijker maakt. Graag sta ik ook klaar voor onze klanten om net dat beetje meer te geven.

Ons team is niet zomaar een groep collega’s die elke dag samenwerkt; we zijn als een hechte familie. De band die we hebben opgebouwd gaat verder dan onze professionele taken. Buiten het kantoor vinden we elkaar regelmatig voor gezellige bijeenkomsten, waar we samen lachen, praten en ontspannen. Dit soort momenten versterken onze samenwerking en zorgen ervoor dat we elkaar ook op persoonlijk vlak goed leren kennen.

Wat OK Gas zo bijzonder maakt, is dat we niet alleen gedreven zijn om onze taken goed en naar tevredenheid uit te voeren, maar ook om elkaar te ondersteunen en te laten groeien. Deze sterke band vertaalt zich in onze dagelijkse werkzaamheden. Samenwerken gaat soepeler en effici├źnter, omdat we elkaar begrijpen en respecteren.
Terwijl ik terugkijk op mijn tijd bij OK Gas, ben ik niet alleen trots op wat we als team hebben bereikt op het gebied van klantenservice en financieel beheer, maar ook op de relaties die we hebben opgebouwd. Onze teamgeest en onze bereidheid om net dat beetje meer te doen en te geven voor onze klanten versterken niet alleen onze prestaties, maar verrijken ook ons leven.
Met warme groeten, Deborah