Samenwerking tussen Terminal Tiel en Locale Brandweer versterkt Veiligheidsmaatregelen

In een vooruitstrevende stap naar een verhoogde veiligheid op de Terminal Tiel, hebben zij nauw samengewerkt met de lokale brandweer om de operationele kennis en reactiecapaciteiten te verbeteren. Op 6, 13 en 20 maart verwelkomde de terminal drie groepen brandweerlieden van de regionale brandweer voor een gedetailleerd introductiebezoek. Het gezamenlijke doel was om de brandweerlieden vertrouwd te maken met de complexiteit van de situatie op de terminal en hen voor te bereiden op eventuele noodsituaties. Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit op de terminal en deze samenwerking versterkt dit streven.

Gedurende de introductiebezoeken kregen de brandweermannen de kans om de faciliteiten van Terminal Tiel van dichtbij te ervaren. Ze werden blootgesteld aan de unieke omstandigheden en uitdagingen die gepaard gaan met de operaties op de terminal. Van het omgaan met mogelijke gevaarlijke stoffen tot het begrijpen van de logistieke stromen, de brandweerlieden werden voorzien van waardevolle inzichten die cruciaal kunnen zijn bij het beheren van incidenten.

Deze samenwerking bereikt binnenkort een belangrijk hoogtepunt met de geplande jaarlijkse grote brandweeroefening op 4 september. Deze oefening zal de brandweerlieden in staat stellen om hun geleerde kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen. Door realistische scenario’s na te bootsen, kunnen ze hun reactietijd, samenwerking en algehele effectiviteit in het omgaan met mogelijke noodsituaties testen en aanscherpen.

“We zijn verheugd over de positieve samenwerking met de regionale brandweer”, verklaarde Sietse de Jager, Manager van Terminal Tiel. “Ons doel is om een veilige werkomgeving te bieden, niet alleen voor onze medewerkers, maar ook voor de bredere gemeenschap. Door de brandweerlieden bekend te maken met onze operaties, kunnen we onze gezamenlijke inspanningen versterken om snel en effectief te reageren op mogelijke incidenten.” De terminal kijkt ernaar uit om de banden met de lokale brandweer verder te versterken en gezamenlijk te blijven werken aan het waarborgen van de veiligheid van de terminal en de omringende omgeving.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Sietse de Jager | terminal.tiel@nefco.nl

Over Terminal Tiel

Terminal Tiel is een essentiële schakel in de logistieke keten en is gespecialiseerd in de op- en overslag van LPG. Veiligheid en milieubescherming staan centraal in de bedrijfsvoering, en de terminal streeft voortdurend naar verbeteringen om te voldoen aan de hoogste normen op deze gebieden.